Календарик
«  Апрель 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архив записей


Главная » 2012 » Апрель » 30 » Письмо жителям о преимуществах ОСББ
12:47
Письмо жителям о преимуществах ОСББ

Шановні співмешканці
вул. Руданського 4-6, Руданського 3

Згідно ст. 360 Цивільного Кодексу України, співвласник відповідно до своєї частки у праві спільної часткової власності зобов’язаний брати участь у витратах на управління, утримання та збереження спільного майна, у сплаті податків, зборів (обов’язкових платежів).

Більшість з нас дійсно не здогадується про свої колективні майнові права. А оскільки не здогадується, то і не вважає за потрібне думати про те, що саме ми повинні займатися цим майном, а не мерія, не держава і не міфічний ЖЕК. Ми готові завалювати листами депутатів, прокуратуру, кандидатів на виборах, щоб зупинити незаконну добудову VIV секцій, зупинити незаконне будівництво по вул.. Руданського 9А або полагодити ганок у підїзді, але нічого не робимо (майже нічого), щоб зробити це самостійно. Тому ми виступаємо за створення ОСББ в наших домах і хочемо розповісти декілька причин цього кроку.

1.  Обслуговувати   свої будинки без посередників завжди дешевше.

2.  Багатоповерхівки належать як співвласність власникам квартир та інших приміщень – і нікому, крім нас: ані ЖЕКам, ані місцевим органам влади, ні державі.

Тому: Ніхто крім нас, власників, дбати про наші будинки не зобов’язаний і не буде

3.  У власників будинків (ОСББ) та в організацій, які обслуговують будинки (ЖЕКу) – абсолютнорізні цілі.

Власникам треба, щоб їхній будинок був у гарному стані. А обслуговувач – комерційна структура, яка прагне отримати прибуток. ЖЕКу байдужа доля будинків.

Тому: сподіватись, що ЖЕК без примусу та контролю власників доглядатиме будинок – можуть лише не проінформовані громадяни.

4.  ОСББ і ЖЕК – апріорі різні сутності.

ОСББ – це механізм прийняття та примусового виконання колективних рішень щодо спільного неподільного майна. ЖЕК – це обслуговуюча організація.

Тому: ставити питання «ви за ОСББ чи за ЖЕК?» безглузде за визначенням.

5.  Практично всі ЖЕКи в Україні обслуговують будинки без жодних правових підстав. Адже, за відсутності легітимного представництва колективного власника необхідна одностайна згода всіх співвласників будинку на те, щоб цей будинок обслуговував конкретний ЖЕК.

 

Тому:

У будинку, у якому люди неорганізовані, комунальній мафії в особі ЖЕКів, чи фальшивих ОСББ, чи управляючих компаній – дуже просто мінімізувати витрати й максимізувати прибуток.

Мешканці платитимуть, навіть не отримуючи послуг. Проконтролювати якість послуг може тільки реальний власник, який має повноваження й можливість не платити, якщо послуги – неякісні або відсутні.

Лише колективний власник може зламати ситуацію.

Наполягаємо:

1)   Що наші будинки належать нам, тільки нам і нікому крім нас.

2)   Що ніхто, крім нас самих, цим будинком займатися не буде.

 

Тому просимо Вас, шановні мешканці, прийняти участь в установчих зборах, які відбудуться найближчим часом.

Просмотров: 7498 | Добавил: Ann | Теги: ОСББ, Руданского, Руданского 9-А, Преимущества ОСББ, Руданского 9А | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]